dinsdag 10 september 2013

Dag 9: Old Faithful en nog een heleboel geisers

Deze ochtend een mindere dag. Gisterenavond vroeg gaan slapen, maar de migraine is komen opsteken. Door te veel temperatuurverschillen heb ik het goed zitten. Een volledige migrainepil en lang rusten was nodig. Tom heeft ook zijn gemak zitten lezen tot ik pas om 9 u weer beter was. We aten onze muffins in bed op als ontbijt en daarna kon ik eindelijk gaan douchen.

Alles op het gemak en om 10.40 u zaten we in de auto op weg naar Old Faithful. We stoppen eerst nog aan een rarara een WATERVAL! Deze waterval draagt de naam Kepler Cascades. Jammer genoeg is er geen goeie plaats om een foto van ons erbij te nemen wegens de afbakening.


Na de waterval rijden we verder door naar de bekendste geiser in heel het park, de Old Faithful. We gaan eerst naar het Visitor Center om het tijdstip van de geiser te weten. De uitbarsting staat gepland om 12.52 u en het is nu iets na 12 u. We verkennen even de plaats en zien waar we het best kunnen filmen en foto’s nemen.

Old Faithful die stoom uitblaast
Tijdens het wachten geraken we aan de praat met een kerel van 66 jaar die blijkbaar een roadtrip van de hele USA aan het doen is. Hij had zelfs een bucket list (zoals in diene film met Morgan Freeman en Jack Nicholson). Was een leuke babbel.

De uitbarsting laat op zich wachten en pas om 13.10 u barst de Faithful uit. Wat een hoogte!


Na het hoogtepunt wandelen we door de Upper Geyser Basin zo’n 2,5 km om andere geisers te bewonderen.

Heart Spring

Elke 8 minuten komen er bubbels
We wandelen omhoog tot aan Observation Point. Wat een uitzicht.


Na de wandeling gaan we eten in de cafetaria. Ik eet een lekkere salade en Tom twee wraps.


Achter de late lunch nemen we een kijkje in de Old Faithfull Inn. Doet mij denken aan de Viking stijl.


Het is reeds 15.45u en vertrekken vlug naar de Grand Prismatic. We stoppen niet aan de trail zelf, maar aan de Fairy Falls trail. Na 1 km wandelen en te vragen aan andere voetgangers, merken we dat er niet echt een kijkpunt vanuit de hoogte is. Er is toch geen goeie trail voor. We zoeken zelf een steile doorgang tot boven om een foto te nemen van de kleurenpool.


Terug aan de auto rijden we door naar de Firehole Lake Drive. Hier hebben ze weer een heleboel geisers waaronder de Great Fountain Geyser, die slechts om de 10 uur uitbarst. Onderweg stoppen we nog aan een paar geisers.Het is nu 18u en rijden door naar de Firehole Canyon Drive. Hier kan je zelfs zwemmen in het water, maar had badpak niet mee en het is vandaag amper 19 C° geworden. Tijdens de Drive stoppen we aan de Firehole Falls. Mooie waterval.


De goesting om foto’s te nemen van watervallen is er weer en we stoppen nog aan de Gibbon Falls.


Deze avond blijft het droog en kunnen we zonder regen door Hayden Valley rijden om wildlife te spotten. Buiten een paar Elks, bizon en eenden zien we verder niets. Er zijn geen beren te spotten in Yellowstone.
Beetje teleurgesteld rijden we naar de shop om cheesburger en frieten te halen, maar het restaurantje is al gesloten. Verdorie toch. We kopen in de cafetaria van onze lodge elk een sandwich. Ik schrijf de blog en kijken nog naar een aflevering van The 4400. Slaapwel iedereen.

Wildlife tot nu toe: 4 berggeiten, 1 eland, 1 zwarte beer, 1 dikhoornschaap, herten, elks, 100-tal bizons, 1 fluithaas of pika, eekhoorns, chipmunks, eendjes

Yellowstone is een zeer groot NP met veel bezienswaardigheden.
Aantal km gestapt: 22 km
Totaal sinds reis: 52,3 KM op een week

2 opmerkingen:

  1. Kan niet genoeg zeggen: Prachtige foto's! De natuur is er echt wonderbaarlijk en ik wenste dat ik er ook kon zijn! Yellowstone is zo te zien dus echt wel zo prachtig zoals je ziet op foto's en documentaires!! Gelukzakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Melanie voor je reactie. Ja, Yellowstone heeft wel zijn charmes, maar na een tijdje kwamen de geisers wel beu :)

    Knuffel Jess en Tom

    BeantwoordenVerwijderen