maandag 23 september 2013

Dag 21: Our last weekend in Olympic NP

Deze ochtend eens geen wekker gezet en beetje langer geslapen. Om 8.45u staan we op. Op het gemak douchen. Tom maakt ondertussen koffie en ik maak scrambled eggs en sausages. Ik eet nog een banaan en Tom een croissant erbij. Elk nog een glaasje fruitsap en met een goed gevulde maag vertrekken we om 10.15u uit de cabin. De zon schijnt en er is een pak minder bewolking dan gisteren.

We rijden eerst naar First Beach om foto’s te nemen. De zon zit te vel, dus we komen hier vanavond terug. De andere kant kunnen we wel een foto nemen.


Na het strand rijden we door naar Hoh Rain Forest om drie trails te wandelen. Er is een klein visitor center waar we mijn bronzen medaille en een postkaart kopen. Het is reeds 11.45 u wanneer we starten met de eerste trail , de mini trail.


Als tweede trail wandelen we de Spruce trail, waar veel Spruce bomen staan.


En de derde trail is de Hall of Mosses.Teddy heeft schrik hier, maar krijg hem toch op de foto met de creepy bomen.


De drie wandelingen samen is goed voor een 4 km wandelplezier. We hebben honger en eten broodjes met kaas op de parking. Het begint lichtjes te regenen, maar we hebben hier alles gezien.
Om 15u rijden we door naar Forks. Onderweg stoppen we aan een souvenirshop. Teddy wilt niet mee binnen en praat met de buurtbewoners. Terug uit de shop zit Teddy aan de drank! Stoute Teddy!


 In Forks kan je Twilight Tours doen voor $ 39. De boeken spelen zich volledig af in Forks. De film is vooral gefilmd in Canada bij Britisch Colombia. Gisteren heb ik een paar locaties van de film zitten opzoeken om zelf onze tour te doen. Met tegenzin van Tom (we hebben toch tijd) doen we onze eigen Twilight tour!

De eerste stop is aan de auto van Bella. De linker is de versie van de boek en rechts van de film.


We stoppen aan twee souvenir shops, maar niets dat mij boeit of ze vragen te veel geld. Daarna rijden we naar The Swan House.


De derde stop is The High School of Forks!


Het Cullen Huis kan ook niet ontbreken.


Als afsluiter van Twilight rijden we door naar Second Beach en First Beach. We wandelen de trail naar Second Beach (2,5 km heen – en terug). Onderweg spotten we nog wildlife! 


Aan het strand zien we een aantal surfers in het water. De zon is hier te fel en keren terug naar First Beach waar de zon wel goed zit voor een foto. 


Na de stranden rijden we terug naar onze cabin. We hebben een week geleden een wegwerp BBQ gekocht en gisteren onze worsten en hotdogbroodjes gekocht. Tom haalt nog een Bella Banana Split om na onze hotdogs op te eten.


Al bij al vandaag redelijk goed weer gehad met zon, beetje regen en 17 C°. Tot morgen.

Aantal km gewandeld: 6,5 km

2 opmerkingen:

  1. Die bomen zien er super tof uit! Mooi om 's avonds te bezoeken wellicht en lekker te griezelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het heeft wel een leuke Halloweensfeer hé ;)

    BeantwoordenVerwijderen