dinsdag 10 september 2013

Dag 8: Watervallen en geisers

Deze ochtend zijn we vertrokken om 7.30u. we halen eerst koffie en eten een croissant op in de auto. We rijden eerst naar de North Rim Drive om de Brink van the Lower Falls te wandelen. Deze wandeling gaat heel steil naar beneden en is zo’n 800 meter lang. Aan het uitzichtpunt heb je een mooi uitzicht op de Canyon van Yellowstone.


Naar boven gaan is een pak lastiger. Amai, mijn benen. We wandelen hierna naar de overlook van de Lower Falls. Zeer mooi uitzicht.


Na de North Rim rijden we verder door naar de South Rim Drive. We maken een foto van de Upper Falls. Weer een te hoge afbakening, waardoor een foto met ons twee niet mogelijk was.


Vervolgens wandelen we vandaag de Uncle Tom’s Trail. Elke Tom moet toch deze wandeling in zijn leven meemaken…


Behoorlijk pittige wandeling met 800 trappen. We nemen foto aan het eindpunt met uitzicht van de Lower Falls. En hup, weer naar boven… OMG lastige trail, maar toch een prachtig uitzicht.


Na de trail rijden we via Yellowstone Lake tot aan de Butte Overlook. We eten in de auto en kijken naar het uitzicht. Na de lunch praten we met een man uit Canada die ons de raad gaf om zeker Alaska en Canada te bezoeken. Ooit, zal het er wel eens van komen… We nemen nog een foto van het mooie uitzicht.


Na de babbel en foto rijden we nog naar West Thumb Geyser Basin. Hele mooie geisers zijn hier te zien met uitzicht op Lake Yellowstone. We zijn de geisers dan toch nog niet beu J.


Vervolgens stoppen we aan Pumice Point. Zeer mooie locatie om in alle rust een foto te nemen.


De avond begint te vallen en checken in, in de Lake Lodge en laden onze koffers uit. We willen nog vlug wildlife spotten in Hayden Valley. Onderweg stoppen we aan de La Hardy Rapids en nemen een foto.


Terug in de auto zien we dat er file is op de weg. Maar wat is er te zien? Al vlug merken we wat er aan de hand is. Een kudde bizons willen de weg oversteken om vervolgens via de rivier naar de andere kant van de vallei te geraken. We staan in de file en ineens komen er keiveel bizons in snel tempo langs links en rechts passeren langs onze auto. Ik film het hele gebeuren vanuit het dak van onze auto. Hoe spannend zeg! Dit wou ik echt meemaken zoals ik al had gezien op youtube. Tom vond het minder spannend. J

Goed, bizons hebben we nu wel genoeg zien. We willen een Grizzly zien! Aangekomen in Hayden Valley begint het weer te regenen en is het zicht niet meer zo goed. Met mijn camera heb ik wel Elks van ver kunnen spotten!


Dat hebben we dan nu ook in onze lijst staan. Verder geen wildlife te spotten, behalve nog een paar bizons.

We halen nog wat te eten en gaan na een vermoeiende dag vroeg slapen. Morgen laatste dag in Yellowstone. 

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omg, die foto's zijn HEMELS, die canyon... wow en dan al die watervallen!! Echt echt prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Ryan: ik probeer morgenavond eens te bellen naar thuis. Neem je dan op? Mis jullie ook.

  @ Melanie: de canyon vonden we allebei het mooiste gedeelte van Yellowstone. Bedankt, we doen ons best om mooie foto's en films te maken. Grtz

  BeantwoordenVerwijderen