zondag 15 september 2013

Dag 16: Watervallen in Oregon

Deze nacht om 4 u allebei wakker gesprongen door het alarm van de wekker in de cabin. Een megaluid geluid sprong er uit! Hopelijk zijn de geburen niet wakker geworden. Door de schrik moeilijk in slaap gevallen. Ben er lang niet goed van geweest. Om 7.30 u staan we op en ontbijten op het gemak in onze cabin. We eten croissants, cake, muffin en drinken wat fruitsap.

Alle koffers inpakken en om 8.30u vertrekken we uit de cabin die zijn geld wel waard was, behalve de surprise van vannacht. De eerste keer internet in de cabin en dan nog in een NP. Was een leuke ervaring.
Tom brengt de sleutel terug en tankt ter plaatse. De prijs valt hier goed mee. Een werknemer komt ook even tanken en Tom geraakt in de praat ivm het tanken in Oregon. Blijkbaar is Oregon de enige staat waar je niet zelf mag tanken. De tankstations hebben hun eigen personeel om te tanken voor de klanten. Hier in het park mag je dat wel zelf doen, maar zal dan ook de enige plaats in Oregon zijn. Het is uiteraard een manier van jobcreatie.

De eerste stop is aan de Videa Falls. Nu is die op zijn kleinst, dus Teddy kan hier wel poseren. Klein maar fijn!


Onze volgende waterval is de Plaikni Falls. Hier hebben we een wandeling gemaakt van 3 km heen – en terug. Heel mooi met het groene omheen de waterval.


Na de watervallen stoppen we nog aan enkele overlooks van Phantom Ship en Crater Lake.


En een stop aan Pumice Castle. Het kasteel is ontstaan door erosie.


Om 11 u verlaten we het park. Mijn bronzen medaille hebben we dus niet gevonden. Jammer, maar we gaan proberen om op onze laatste dag nog in de shop van de medailles in Washington te stoppen.  Nu ja, we hebben een lange autorit van 350 km/ 4 uur rijden voor de boeg.

Onderweg stoppen we voor onze middaglunch en een uurtje later halen we koffie in de McDonalds. De autoritten beginnen behoorlijk vermoeiend te geraken. De uitzichten in Oregon zijn wel mooi, dus dat helpt wel.

Na de vertrouwde road works onderweg, komen we om 16 u aan in Silver Falls State Park. Een park voor de fans van watervallen. Ze hebben hier namelijk 10 watervallen. We betalen $ 5 en de Park Ranger zegt ons welke watervallen zeker de moeite zijn.

De eerste waterval is de South Falls. Echt geweldige waterval! Je kan er onder lopen en bij een canyon. Magnifiek zoiets! Waren zeer onder de indruk.


We lopen onder de South Falls verder door naar de Lower South Falls. Hier loop je ook langs de Canyon en onder de waterval.


We wandelen 3 km voor deze twee watervallen en rijden verder door naar de Winter Falls.
In de winter is deze waterval groter, nu slechts een klein straaltje.


Tijdens de wandeling zien we nog de Twinn Falls (bijna niet te zien), Middle North Falls.

Middle North Falls
Het begint behoorlijk donker te worden en stoppen nog aan de North Falls.
Op de korte tijd hebben we toch 5 watervallen kunnen bezichtigen, maar we willen nog naar de Woodburn Outlet. Het is een uurtje rijden naar de Outlet. Een half uur voor sluitingstijd komen we aan in de Outlet. Tom koopt twee truien bij Tommy Hilfiger en twee paar sportschoenen bij Adidas. Bij de 2de aankoop krijg je 50 % korting. Zelf heb ik niets speciaals gezien.

Na de outlet rijden we nog een 45 minuten naar ons hotel Days Inn in Portland. We zijn allebei zeer moe van de lange autorit en wandelingen. Halen iets kleins te eten in de Mc Donalds en gaan slapen. Morgen is het onze eerste rustdag!

Aantal km gewandeld in Crater Lake NP: 8,5 km
Temperatuur: 23 C°

Geen opmerkingen:

Een reactie posten