vrijdag 20 september 2013

Dag 18: Nog watervallen in Oregon en autorit naar Mount Rainier NP

Deze ochtend zijn we opgestaan om 7.30u. Tom is ontbijt gaan halen om op het gemak in onze kamer op te eten. Mijn maanpijn is al minder, maar nog niet volledig weg. Om 8.45 u checken we uit ons hotel. De receptioniste vraagt niet “ How was your stay?” Neen, gewoon de factuur en voila je mag gaan. Op de factuur merken we dat er twee keer een aanrekening staat voor de kluis, die we niet gebruikt hebben. Terug naar binnen om te gaan zeggen en inderdaad was proberen om extra te kunnen verdienen. Als ze dat bij iedereen zo doen…

We verlaten nog niet meteen Oregon, maar rijden eerst nog naar enkele watervallen in de buurt. De eerste stop is aan de Horsetail Falls. Heel mooie waterval.


De tweede waterval is de Multnomah Falls. Zeer mooi met die brug erbij.Na de waterval kijken we nog in de gift shop voor Tom zijn magnetische flessenopener en voor een postkaart. De derde waterval die we hier nog zien is de Wahkeena Falls. We wandelen een beetje omhoog om een goeie foto te maken van de waterval.We stoppen nog even voor de Coopey Falls, maar vinden geen bordje in welke richting we moeten wandelen. Deze skippen we dan maar. Het is namelijk weer een lange autorit tot aan Mount Rainier NP met nog een stop aan Mount St Helen.

Het is reeds 11 uur, maar hebben geen middaglunch bij. We zien dat er nog een Walmart is net voor Washington en gaan nog vlug inkopen doen in Oregon. BTW vrij en besparen we nog wat geld.  Om een beeld van de Walmart te geven.


En Halloween begint hier ook al op gang te komen. Ik koop al wat spulletjes om te gebruiken in Belgiƫ.
We eten onze middaglunch in de auto op. Tom eet een subwaybroodje met gehaktballen. Gigantische portie gehaktballen! Ik eet een kleine croissant met kippensalade, sla en tomaat. Het is al 12.30 u eens we vertrekken naar onze stop bij Mount St Helen. We rijden niet meer tot aan de berg, want er hangt overal bewolking. Het zou zinloos zijn om zo ver te rijden. Aan het Visitor Center kopen we nog een postkaart.

Op naar Mount Rainier! Nog een kleine twee uur rijden en we zijn bij onze 5de NP op onze reis. Aangekomen aan het park rijden we vlug door naar Paradise om nog het Visitor Center te bezoeken. Het is open tot 17u. Helaas om 17.01u rijden we de parking op en is het reeds gesloten. De bronzen medaille zal voor morgen zijn. Het straffe is dat de Mount Rainier niet te zien is!! Zoveel bewolking dat hier hangt. Een foto was onmogelijk, want de berg is er gewoon niet. J


Wat gaan we nu doen? Nog een paar watervallen? Meer kunnen we toch niet zien door de bewolking. De eerste stop is de Narada Falls. Een kleine wandeling van 1 km heen – en terug. Zie Teddy glunderen.


De tweede waterval die ook zeker de moeite is, is de Christine Falls met het brugje.


We stoppen bij de Canyon Box. Prachtig.


Verder kunnen we niets meer doen. Een trail zonder een berg, is een trail zonder foto. Dan gaan we maar naar onze cabin. In Packwood hebben we een leuke cabin. We bestellen een pizza.


Megalekker, maar megazwaar. Kijken naar 4400 en vallen in slaap. Hopelijk kunnen we morgen Mount Rainier wel bewonderen.  Bye!

2 opmerkingen:

 1. Sorry, dat ik nu pas reageer, voel me niet echt goed.

  Jammer van het weer :\ hier is het alleszins al aan het verbeteren lichtjes.

  Kan niet wachten op de foto's van de vele watervallen!

  subwaybroodje met gehaktballen??? rare combinatie...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eventjes nog eens reageren op deze post nu dat de foto's er zijn:

  Multnomah Falls herken ik van foto's op internet!!! Zo mooi :3 De andere watervallen zijn ook prachtig!!

  De plushen beestjes zijn zo schattig ;_;

  En die pizza, wow, dat ziet er veel kaas uit!

  BeantwoordenVerwijderen