vrijdag 13 september 2013

Dag 13: Twinn Falls - Baker City

Deze ochtend om 9 u opgestaan. Allebei heel goed geslapen in onze mooie kamer. Om 9.30 u gaan we ontbijten. Heb zin in eitjes, maar verdorie ze doen daar ook al kaas in. Ik eet dan enkel wat fruit. Tom eet ei, kaas, spek, muffin,...

Terug op de kamer schrijf ik de blog van gisteren en Tom belt met Melanie om te horen hoe het daar is.

Om 11.30u verlaten we ons hotel. We besluiten om via de Thousands Springs Scenic Byway te rijden. Onze eerste stop is aan Hagerman Fossil Beds National Monument. Hier hebben ze al 200 diersoorten opgegraven. In de vroege 1800 verplaatsten de mensen zich met paard en kar via de Oregon Trail die ook langs dit gebied passeerde. De sporen zijn nog te zien in dit gebied.De temperatuur begint hier aardig op te lopen en vertrekken door naar het Visitor Center waar we onze middaglunch opeten. Vervolgens rijden we door naar Bruneau Canyon. Het is toch zo’n 2 uur rijden naar ginder, hopelijk is het de moeite.

Net voor de Canyon zien we twee Pronghorns (een moeder met haar jong). Deze hebben we niet gezien in Yellowstone, maar hier dus wel. J


Het gebied werd vroeger gebruikt om bommen te testen van het leger. Het is hier alleszins rustig.
Uiteindelijk komen we aan de Canyon. Heel mooi.


Een echte wildernis voor een wilde beer.


We verlaten de Canyon rond 16u en zetten koers naar ons hotel in Baker City. Onze 5de staat, Oregon is dus in zicht. Onderweg op de snelweg komen we in de file door wegenwerken. Daar gaat ons uur winst. In Oregon hebben we namelijk terug 9u tijdsverschil.


In Nampa stoppen we aan de Panda Express voor ons avondeten. Lekkere orange chicken! Het is hierna nog 1.45u rijden tot aan ons hotel. Om 21u komen we aan, aan ons hotel Bridge Street Inn en dus NIET knight Baker Inn zoals in onze bestanden stond.

Eerste keer Friday 13th en tweemaal pech vandaag. Gelukkig ons juiste hotel met kingsize bed gevonden. 

Temperatuur vandaag: 30 C°
Wildlife: 2 pronghorns of gaffelbok

2 opmerkingen:

  1. Die Canyon :o :o kan het zijn dat die zelfs mooier is dan de Grand Canyon??? Die foto ziet er magnifiek uit!!!!

    En ehm, aan Tom: HAPPY BIRTHDAY!!!!!!!!!!!! hopelijk heb je het vandaag goed kunnen vieren, daar in de VS! (wellicht wel :) zeker met dat je goed gezelschap hebt! ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Canyon was zeker mooi, maar hij is niet zo diep en lang als de Grand Canyon. Bij Baker City heb je nog Hells Canyon. Te laat gezien, zou ook de moeite zijn.

    Zijn nu een Italiaanse avond aan het doen. Macaroni & cheese, lasagne en dan chocoladetaart! :)

    BeantwoordenVerwijderen