zaterdag 7 september 2013

Dag 6: Yellowstone NP

Deze nacht heel slecht geslapen. Door het lawaai in de buurt hier heb ik slechts 3,5 uur geslapen. Om 6.30u ben ik dan maar opgestaan en zijn we ons beginnen klaar te maken. Tegen 7.30u zijn we toegekomen aan de walmart om ons ontbijt en middaglunch te kopen. Hmm, de donuts smaken weer.


Tom haalt nog een koffie voor mij aan de Subway. Deze was zeer lekker. Onderweg zien we Lewis & Clark center, waar we nog even stoppen. Er is ook een medaille van dit State Park, maar helaas gaat de shop pas open om 10u. We rijden verder door naar Gardiner, Yellowstone NP. Het is zo’n 4 uur rijden. We rijden via de route 89, de bekende weg van Lewis & Clark. Op deze route rijden we ook door het national forest van inderdaad, Lewis & Clark. Hier stoppen we nog even aan de Memorial Fall. Niet zo indrukwekkend als degene die we tot nu toe gezien hebben, maar toch een foto waard.


Na deze stop rijden we verder door tot aan onze bestemming. Aangekomen in Yellowstone NP nemen we een foto van de Roosevelt Arch en van het parkbord.
Daarna stoppen we aan het Visitor center bij Mammoth. Het is hier een pak drukker en het park oogt helemaal anders dat al hetgeen wat we al gezien hebben. We eten eerst ons middagmaal, maar ik krijg ineens hevige buikpijn, draaierig en misselijk gevoel. Het begon zo erg, dat we niet anders konden dan al naar ons hotel te gaan. Aangekomen aan het hotel leg ik mij in het bed en neem een buscopan. Het is reeds 14.30u en hopelijk kunnen we na een uurtje rusten weer verder met onze planning. Vrees dat de slechte nachtrust en de warme temperaturen vandaag mij niet goed doen. Het is hier zo’n 31 C° en gisteren was het 10 C° minder… Na een uurtje voel ik mij beter en eet nog wat fruit. Tegen 16 u kunnen we eindelijk vertrekken naar Yellowstone. Het goede weer is aan het minderen en er komt een donkere lucht.

We stoppen eerst bij Mammoth Hot Springs aan de Liberty Cap en Palette Spring.Daarna rijden we de Upper Terrace Loop en vinden allebei de Orange Spring Mound mooi.


Het begint jammer genoeg te regenen, maar rijden toch door naar het Norrisgedeelte. We stoppen aan Sheepeater Cliff (zeer belachelijk) en bij kokend water.We spotten onderweg opnieuw wildlife, deze keer bizons à volonté!


Zal wat dichterbij komen voor de foto! ;)


Door de hevige regen konden we niet meer onze wandeling van 5 km doen bij de verschillende geisers. We proberen deze tijdens ons bezoek nog in te plannen. We rijden nog een stuk langs Canyon en stoppen aan een gift shop, waar Tom een mooie t-shirt koopt. De vrouwen t-shirts trekken hier op niets. Altijd met vlinders, enkel de naam en meestal in roze. Bah!

De regen is gestopt en met dat we niet ver weg zijn van Lamar Valley, rijden we er al eens door. Eerst zien we een kudde bizons en later nog eens, nog eens, nog eens… Resultaat wildlife vandaag: honderden bizons.

Helaas geen beer gezien, misschien de volgende dagen. De avond begint te vallen en nemen nog een foto.


Terug in Gardiner eten we een huge pizza (sorry, geen foto, de honger was te groot) en gaan slapen om deze keer wel een goede nachtrust te hebben. Bye!

2 opmerkingen:

 1. - Ik heb die "Roosevelt Arch" al gezien in een film ofzo... t'komt me vaag bekent voor.

  - Wat moet die "Sheepeater Cliff" voorstellen? :o

  - de Bizons zijn prachtig :3 (ge kent me... k'zou er al achter zitten lopen hebben, met de gevaar dat ik aangevallen ging geweest zijn XD)

  - Wat is er mis met roze tshirts :O

  - Oh khad Lama valley in de plaats van Lamar valley gelezen en k'was helemaal "yaaaay lama's!" jammer dat het nie zo was:x

  - Jaloers op jullie pizza ;_;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De sheepeater Cliff... Ahwel wij vragen het ons ook af :/

  Wacht maar op mijn filmpjes van de kudde bizons toen we in de auto zaten. Alles gefilmd vanuit dak! Was supergaaf!

  Niets mis met roze t-shirts, maar zijn die prints daarop...

  BeantwoordenVerwijderen