vrijdag 13 september 2013

Dag 12: Craters Of The Moon National Monument

Gisteren lekker uitgeslapen tot 9.30 u. Op gemak een douche gepakt en eventjes gebeld naar mijn ouders. We ontbijten op de kamer en om 11 u vertrekken we uit ons hotel. Eerst stoppen we nog aan het Visitor Center om te zien of ze hier nog mooie T-shirts hebben, maar niets gevonden. We rijden nog langs Teton Village, maar ook hier niets speciaals te vinden.  Hopelijk hebben ze bij onze laatste twee NP wel mooie dames T-shirts.

Nu goed, er staat ons weer een lange autorit (291 km) te wachten tot aan Craters Of The Moon. Hier hebben ze jammer genoeg nog geen bronzen medaille van. We rijden weer langs open vlaktes. Veel huizen onderweg staan te koop, kleine stadjes met krotten van huizen,… Tussendoor eten we boterhammen met choco. We hebben geen tijd te verliezen, dus rijden weer vlug door.

Om 16u komen we aan in Craters of The Moon. Eerst bezoeken we het Visitor Center om onze vergunning voor de grotten te halen. We moesten enkele vragen beantwoorden of we sinds 2005 al in een grot zijn geweest en of we het materiaal nu ook mee hebben. Alles in orde en onze vergunning hebben we behaald. :) We kijken nog naar een kort filmpje over het park en vertrekken naar de loop drive.

We stoppen eerst aan de Inferno Cones. Een vrouw met haar twee honden staat daar ook en we praten eventjes met haar.


Vervolgens rijden we door naar de Spatter Cones.


We wandelen eventjes naar de North Crater. Vrij indrukwekkend!


Het begint al laat te worden en hier en daar horen we donder. Geen tijd te verliezen en we wandelen naar de Indian Tunnel  (loop van 2,6 km).


Eens we aan de ingang van de grot zijn, begint het hard te regenen.


We schuilen in de grot en nemen al wat foto’s. Teddy heeft geen schrik in het donker.
Veel klimwerk komt weer aan bod en als laatste moeten we door een smal gat ( ja, dat klein holletje) kruipen. Beetje eng als je wat last hebt van claustrofobie…


Toch weer een leuke ervaring erbij. Onze reis is een groot avontuur. Al die mooie plaatsen hier en geweldige wandelingen!

We rijden terug door, want het begint hier goed zwart te zien. Eerst nog een stop aan de Devil’s Orchard. Hier is de lava aan het verdwijnen…


Nog een foto aan het bord.


En weg zijn we… Even zitten we in een megastortbui, maar Tom geraakt er goed uit en we laten het onweer achter ons. Ondertussen zijn er links en rechts ook onweders. OMG, zo’n flitsen hebben we nog nooit gezien. Heb het niet op foto, maar leek heel goed op zo’n blikseminslagen.


Om 21.15u komen we aan in ons hotel Comfort Inn & Suites. Heel groot hotel, niet wat we gewoon zijn. Teddy heeft zelfs zijn eigen bed! Hotel is via Hotwire geboekt en betalen maar 48 euro ofzo.We halen eten in de Five Guys. Hier kan je, je eigen hamburger samenstellen. Hmm, lekker. We kijken nog naar een 4400 en vallen zalig in slaap. 

2 opmerkingen:

  1. wow, jullie hebben in een grot zitten klimmen???!!! Goed dat ik (of ma) het niet van te voren wisten of we waren kei bang!! Krijg al zenuwen van die foto :s

    Ziet er een mooie kamer uit zeg!, Teddy ziet er gerelaxt uit in dat mooi bed :3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tom heeft mij gefilmd hoe ik in het laatste stuk van de tunnel in het donker door dat gat moest kruipen. We hoorden ook vleermuizen, maar zagen ze niet. Er was nog een tunnel, maar daar moest je in smalle gangen en er zou steeds ijs in de boy scout tunnel hangen, maar met de regen zag ik dat niet meer zitten.

    Was een van de mooiste kamers die we tot nu toe hadden en voor minder dan 50 euro. Nu valt het hier ook heel goed mee.

    BeantwoordenVerwijderen