woensdag 11 september 2013

Dag 11: Wildlife in Grand Teton NP

Deze ochtend pas om 7.20u opgestaan, terwijl de wekker reeds om 6u al afliep… Ahja onze planning zal wel lukken. Om 8u zaten we al in de auto op weg naar Grand Teton NP. Ohja de chips met waffles & chicken zijn best wel eetbaar, maar het zal zeker niet mijn favoriet worden.

We stopten eerst aan een bekend plaatsje met uitzicht op de Grand Teton.


Het is nog vrij koud buiten, zo’n 15 C°. We eten een ontbijtje in de auto en rijden rond in het park. Tom gaat tanken in het park bij Mount Signal (het is hier 0,25 cent goedkoper dan in Jackson waar ons hotel is). Ik kijk wat rond in de winkels. Jammer dan ze altijd lelijke t-shirts hebben voor vrouwen. Niet fair.De wolken zijn eindelijk weg uit de Grand Teton en rijden terug via de scenic drive voor een mooie foto. Oei, de trail naar beneden is gesloten wegens onstabiel. Hmm, laten we dan zelf maar een trail naar beneden zoeken. Via een steile gang met klim en klauterwerk tot gevolg, vinden we een mooi plaatsje aan het Jenny Lake.


We genieten van de kalmte en het zonnetje op ons gezicht. Het begint stilletjes aan op te warmen.
Het is reeds 12u en rijden naar de parking waar we onze grote trail van 12 km naar de Cascade Canyon gaan starten. We eten eerst onze middaglunch, belegde broodjes met ham en wat fruit op. Daarna starten we onze trail! Het is nu een zalige 24 C°.

Er zijn hier ook boten om je te laten overzetten naar de andere kant van het meer, maar dan betalen we $ 24. Neen, hup met de benen. Een behoorlijke lastige trail met steile stukken, losse stenen, smalle wandelpaden maar met een mooi uitzicht.Onderweg stoppen we aan de … Hidden … Falls! Yeah! Heel ruige waterval.


We lopen verder door naar Inspiration Point. Een foto met ons tweetjes kan ook niet ontbreken, tenzij een eekhoorn ook wel eens op de foto wil met mij!


En die andere kerel mag ook wel...


Daarna wandelen we een stuk door naar de Cascade Canyon. Best wel leuke wandeling.
Het begint wat te bewolken en lopen terug via de trail naar onze auto. Het is bijna 18u eens we terug zijn aan de brug waar de boten liggen. Helaas geen beer in Grand Teton gezien, behalve Teddy. 

Ik neem nog een foto van het trailbordje en op gemak… niets vermoedend…

Tom roept: wat is dat geluid? Ik: Welk geluid? Tom: Schat, maakt dat ge hier zijt!

Ik: (val bijna omver, hart kloppend van angst en blijdschap)

OMG 2 beren op slechts 5 meter van mijne neus! 

Tom al direct naar achter, maar met bearspray in de hand. Het zijn twee zwarte beren, een moederbeer met haar jong. De moederbeer sprong direct in de struiken op zoek naar voedsel, had mij niet gezien vermoed ik. Het kleine beertje had mij wel gezien en zat mij heel de tijd aan te staren.

Moederbeer
Tom roept mij stilletjes en ik ga zachtjes naar achter en pak fototoestel in de hand. Hoewel de kleine beer steeds naar mij zit te kijken. Zo SCHATTIG!!! Maja, hij mag niet naar mij komen hé of de moederbeer valt nog aan. Tom filmt het hele gebeuren en ik neem gretig foto’s.

Kleine beertje
Daarna lopen ze verder weg naar het andere wandelpad.


WOW! Wat een unieke ervaring om zo dicht bij een beer, twee beren, te staan. Ik ben nog altijd zo blij en opgewonden dat het ons met goede afloop is gebeurd. Ik had de hoop al opgegeven en ineens stonden ze daar! J J J

Na de beertjes, gaan we nog wat wildlife spotten. En ja, een heleboel Elks.


Hey Mieke, schoon lachen hé, ze trekken een foto!


Onderweg komen we nog in een kleine file waar blijkbaar een beer zou lopen, maar niets meer gezien. Tjah, dichter dan onze ervaring kan je niet tweemaal op een dag wensen hé.
We wandelen nog in Jackson om wat souvenirs te kopen. Heel leuk stadje, met cowboyfaciliteiten. We halen eten in de Subway en ik schrijf de blog. Morgen rijden we door naar Twin Falls & Craters of The Moon National Monument. 

Wildlife tot nu toe: 4 berggeiten, 1 eland, 3 zwarte beren, 1 dikhoornschaap, herten, elks, 100-tal bizons, 1 fluithaas of pika, eekhoorns, chipmunks, eendjes

Aantal km gewandeld: 12 km
Totaal: 64,3 km

Grand Teton NP is geen groot park, maar wel meer kans om wildlife te spotten. Het was een fantastische dag!! 

2 opmerkingen:

  1. :O :O :O :O :O ZO'N SCHATTIG BEERTJEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

    En dan dat kleine eekhoorntje, zo dichtbij :3 :3 :3

    Prachtige foto's, zoals altijd trouwens, van een heel prachtig gebied.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, superschattig beertje. Was een super ervaring. De eekhoorn stond zelfs even recht naast mij. :)

    BeantwoordenVerwijderen