zaterdag 7 september 2013

Dag 7: Bergbeklimming in Yellowstone NP

Deze nacht hebben we allebei goed geslapen. Het internet suckt hier enorm en bij het opstaan kon ik nog vlug de blog even updaten. Om 6.50u verlaten we ons hotel om terug naar Yellowstone te rijden.

Ons eerste stop is aan de Undine Falls. Prachtige waterval waar we gretig foto’s nemen. Teddy is Back!


Daarna rijden we door naar de Wraith Falls. Onderweg zien we ineens een kudde herten. Het mannetje staat reeds op de baan om te zien of de kust veilig is. Ik kruip door het dak van onze auto en neem vlug enkele foto’s. Het mannetje kijkt ons aan, maar ziet dat we geen gevaar zijn en laat de rest van zijn kudde over de straat steken. Bij het passeren zien we het mannetje nog steeds kijken naar ons, maar van ons moeten ze zeker geen schrik hebben.


Aangekomen aan de Wraith Falls moeten we eerst nog 1,5 km wandelen. De waterval is een minderheid van hetgeen we al gezien hebben. Teddy poseert deze keer nog eens op de foto.Het is reeds 8 u en doen nog de blacktail plateau drive om wildlife te spotten. Helaas geen wildlife, maar wel prachtig landschap.


Na de drive hebben we honger en eten we donuts en chocolade cake en warme chocomelk als ontbijt. We rijden vervolgens door naar Tower gedeelte om de Tower Falls te bekijken. Vrij indrukwekkend, je zag inderdaad torens bij de waterval staan.


Vandaag hebben we wel genoeg watervallen gezien en besluiten 9 km te wandelen naar Mount Washburn Trail. Op deze trail kunnen we eventueel wel een Grizzly spotten. Het uitzicht gaat enorm ver. De trail is behoorlijk lastig, op bepaalde punten gaat die enorm stijl. De aankomst op de top was dan ook meer dan welkom. Helaas geen beer gezien, maar wel een Pika. Een Pika zou een Fluithaas zijn? Lollzzz.Pika of fluithaas
We blazen nog even uit en beginnen aan onze wandeling naar beneden. Deze gaat een pak vlugger en beter. Het is vandaag 22 C° en stralende zon.

Terug aan de auto is het al 13.45u en hebben geen middaglunch mee.
We rijden naar het Visitor center in Canyon Village en ik koop mijn bronzen medaille van Yellowstone. We kopen broodjes in de winkel en eten deze aan het visitor center op een bankje op. Na onze late lunch rijden we naar het Norrisgedeelte voor de black basin trail van 3 km. De eerste die we tegenkomen is de steamboat geyser. Deze is nog onlangs uitgebarsten na een lange periode van rust.


We zien hier vele geisers, stinkende geisers. Er hangt hier echt een geur van rotte eieren. Kwamen allebei slecht, maar toch nog wat foto’s kunnen nemen.


Teddy bij Crater Spring, maar kwam ook vlug wit van de stank!

Pearl Geyser

Puff 'n tuff Geyser
 Nog een vlugge lach bij de rotte eieren.Na Norris zijn we nog gaan kijken naar de Artists Paintpots. Gelukkig minder stank.Helaas begon het hier weer te onweren. Onze stop aan de Gibbon falls gaan we moeten uitstellen voor een volgende keer.

We zijn allebei moe en gaan inchecken om naar onze cabin te gaan. In het restaurant is er veel volk en we halen eten(cheeseburger en chili dog met frieten) om op de kamer op te eten. In het winkeltje kopen we nog chips en grand teton bier. Tom vond het bier lekker. We kijken gezellig naar The 4400 en vallen in elkaars armen in slaap. 

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. - Mooie watervallen *droomt weg*

  - Raar dat die hert niet bang was van Tom te zien ;)

  - Omg een wilde Pika(chu)!! Zo schattig :3

  - Waar heb je dat toy story kostuumtje gevonden van Teddy, t'is zo schattig :3

  - Zijn Chili dogs lekker??? ik zou die ook wel eens willen proeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat pakje voor Teddy heb ik vorig jaar gekocht in de Walmart. Ben nu op zoek naar een ander kostuum...

  Ja, viel wel mee de chili dog.

  BeantwoordenVerwijderen