vrijdag 20 september 2013

Dag 19: Oh Mountain Rainier you made my day

Deze ochtend zijn we om 7.50u opgestaan. Vandaag zou het de helderste, de beste en de mooiste dag bij Mount Rainier NP zijn. We staan op en zien inderdaad een blauwe hemel. Wat een verschil met gisteren. De berg was dan spoorloos of hij had een dagje verlof. :-) Goed, het weer en de temperatuur zit mee, dus vlug douchen en eten en weg zijn we. Tijdens ons vlugge ontbijt zien we vlak voor onze cabin een paar elks.The mountain view lodge heeft leuke cabins, alleen jammer van de luide koelkast. De koffie bij ons ontbijt heeft een lekker vanillesmaakje. Hmmm. We rijden als eerste stop bij de trail of shadows. Onze eerste foto is binnen.


De vroegere autobus van in 1937 staat hier ook.


We rijdens vervolgens door naar Paradise om een mooi uitzicht te hebben van Mount Glacier. We wandelen de nisqually vista trail. Een loop van 2 km. Prachtig uitzicht en geen volk hier (terwijl het toch al 11u is).

Volgens Tom loop ik erbij alsof ik ga vertrekken om op safari tour te gaan. Bye jas...

EN IEDEREEN KLAAR VOOR MOUNTAIN GLACIER??

1
2
3
READY???

JUMP!


Na de wandeling gaan we naar het visitor center. Yes! Mijn bronzen medaille is binnen. We lunchen op de parking. Wrap met kip en broodje met kipsla. Na de lunch wandelen we 1 km heen - en terug naar de Murtle falls. Prachtig met Mount Rainier!


Nog een foto van het uitzicht met de mooie grasvelden.


We wandelen terug naar de parking en rijden naar Reflection lake viewpoint. Helaas staan we nog in de file voor een road work. We praten met een werknemer. Was een vriendelijke man en de tijd ging voorbij. Om 13.45u komen we aan bij Reflection lake. De reflectie van de berg kunnen we niet zien, wegens te veel wind. Nuja, niet alles kan, meezitten.


Onderweg stoppen we nog voor een foto van Teddy. Hij wil maar niet geloven dat de sneeuw witter is dan hij.


We rijden verder door naar Naches Peak loop trail. een wandeling van 5,6 km. Een steile wandeling met veel meertjes. De berg zit helaas in te fel licht.

Het bord (of brug) van Mount Rainier NPTerug aan de parking praten we nog even met een 80-jarige man. Na de babbel rijden we door naar de top van Sunrise. Nog enkele stops en een kleine wandeling waar veel beren zouden zitten. helaas geen beer, maar wel een berg met sneeuw.


Het is hier berekoud op de enorme hoogte. Vandaag hebben we alsnog 21 C° gehad, maar hier is het nu 8 C°. We wachten tot het donker is om sterren bij de berg te zien, maar de maan geeft te veel licht.


Om 20.15u verlaten we de parking en rijden door naar onze cabin. We eten de overschot van onze pizza, kijken een aflevering van The 4400 en gaan slapen. Morgen rijden we naar onze laatste NP van deze reis. Slaapwel iedereen.

Aantal km gewandeld in Mount Rainier NP: 10 km

1 opmerking:

  1. Echt WOOOOOOOW, die foto's van die berg zijn zo prachtig! Echt kunstwerkjes om in te kaderen!

    En die jump foto van je Jess, is super!! Love it!(en dat meen ik echt 100%!)

    Ook tof hoe je de maan op foto hebt!!

    BeantwoordenVerwijderen