vrijdag 20 september 2013

Dag 20: Forest & Beach at Olympic NP

Om 4.30 u kwamen we allebei wakker, vanwege het lawaai van onze koelkast. Klaarwakker was ik... De koelkast uitgetrokken of hij lag buiten. Om 7.30 u kwamen we voor een 2de keer wakker. Allebei toch niet zo goed geslapen, beetje last van de rug door de matras. Tom haalt ontbijt (bagels) en koffie, terwijl ik de tekst al op de blog zet.

Om 8.50 u verlaten we onze cabin. Vandaag rijden we naar ons zesde NP, Olympic NP. Het is reeds ons laatste NP voor deze reis en ook de laatste dag zomer.

We rijden 3,5 uur tot aan onze eerste bestemming. De eerste stop is in het Olympic Forest voor de oudste Spruce Boom van ongeveer 1000 jaar oud.


Na de fotoshoot bij de boom, lunchen we op de parking bij de auto. Broodjes met kipsla en choco, koekjes met M&M'S en cake. Voorlopig is het nog droog, maar er hangt veel bewolking. We rijden verder door tot aan de Bunch Falls in Olympic NP. Heel mooi, met al het groene er omheen.


Vervolgens zijn we via Lake Quinalt langs de South Shore en North Shore Road gereden. Hier is het echt een groot bos met prachtige groene kleuren. Jammer! Het begint heel hard te regenen. Veel foto's hebben we niet kunnen nemen.

Onderweg stoppen we aan de Big Cedar Tree.


Het is enorm grijs weer. Een trail is zo goed als onmogelijk. We rijden verder door naar Kalaloch tot aan Beach 4 en Ruby Beach. Het is eindelijk gestopt met regenen. We wandelen tot aan het strand en maken enkele foto’s.

Beach 4

Ruby Beach


Het is nog een uurtje rijden tot aan Forks. Het is nu 17 u en moeten nog wat inkopen doen. Om 18 u komen we aan in Forks en stoppen aan de supermarkt voor onze laatste inkopen. Bij ons logement hebben ze een eigen restaurant en willen daar iets eten vanavond.

Aangekomen aan onze cabin is het enorm aan het regenen. We maken het gezellig warm in de cabin en halen een Twilight menu! We nemen beiden The Werewolf Burger met frietjes en elk een milkshake. Tom kiest de Snickers milkshake en ik ga voor de M&M’s! Eerlijk gezegd, was dit mijn beste hamburger dat ik ooit heb gegeten!! SUPERLEKKER!

Volgers, als jullie ooit naar Forks komen, kan ik jullie adviseren om te logeren bij Three Rivers Resort! Leuke cabin, lekker en goedkoop restaurant, personeel is hier supervriendelijk, keiveel tv-zenders,…


Onze maagjes zijn goed gevuld en kijken nog naar een aflevering van the 4400. Nog de laatste drie van 4de seizoen. Morgen gaan we naar het oerwoud en het strand! Bye!  

3 opmerkingen:

 1. Ik mis jullie en verlang naar jullie, hoop dat alles goed gaat?
  het zijn zeer mooie foto's.
  Tot later en nog een prettige vakantie.
  Vele groetjes en knuffels van Make carine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, die Big Cedar Tree is gigantisch! Mooie foto er van, zeker met dat je er zo mini uit ziet in vergelijking met die boom ;).

  Die hamburgers en milkshakes klinken heerlijk!!! En ik zou zeker wel eens willen gaan naar Forks! Waren er geen andere Twilight fans er op bezoek??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Denk dat Twilight toerisme stilletjes aan, aan het uitbloeien is. Er was wel wat volk in de bussen, maar gillende tieners hebben we niet gezien. De merchandise trok ook op niets, veel oud gerief en te duur voor wat het nog is.

  BeantwoordenVerwijderen