zaterdag 14 september 2013

Dag 15: Crater Lake NP

Vannacht niet te best geslapen, wegens dat onze kamer te dicht aan de straatkant was. Om 4 u wakker gekomen door een trein en om 5.30 u wakker geschoten door een nachtmerrie. Tom had blijkbaar ook last van dromen. We proberen nog wat te slapen en om 7.30 u staan we op. Vlug douchen en nog eens bellen naar het thuisfront.

Om 8.40u checken we uit en halen ontbijt om op te eten in de auto. We vertrekken uit Bend en zien dat er een loopwedstrijd is. Gisteren zagen we honderden wielertoeristen en vandaag zijn de lopers aan de beurt. J Mijn pa zou al weten wat hij hier kan doen.

Bend is best wel een aangename stad. Er staan ook mooie huizen. Alleen zijn de mensen hier minder spraakzaam, behalve als ze een fooi willen. Zelfs tijdens het tanken komen ze hier direct voor je neus staan om voor jou te tanken en de ruiten te wassen. Ze willen geen fooi, maar verwachten het wel…

We rijden via Cascade Lakes Scenic Byway en zien de Mount Bachelor op onze route.


Na een rit van 2,5 uur rijden komen we aan het bord van onze vierde Nationale Park op onze reis.


Crater Lake NP is weer een vulkaangebied, waar nu een groot mooi blauw meer te zien is.


Na de view rijden we door naar het Visitor Center op zoek naar mijn bronzen medaille en Tom zijn magnetische flessenopener. Helaas hebben ze geen van beide en in het volgende center ook al niet. Pfttt…

Het is reeds 13.20 u en onze magen knorren. We eten broodjes met ham, fruit, tomaatjes. Nog even een opfrispauze en we beginnen aan onze Garfield Peak trail. Het is een wandeling van 5,5 km, maar het is een hele steile naar boven. De trail staat ook nergens aangegeven. Een geluk dat we wisten waar het begon. We bereiken uiteindelijk de top en maken veel foto’s.

Teddy wilt eerst nog eens aantonen hoe groot hij is. Nog eventjes groeien Teddy en je moet niet meer op een verhoog staan. ;)


Links van het meer kan je Wizard Island zien. Je kan hier enkel geraken met de boot om daar alsnog een wandeling te maken.


Rechts van het meer kan je Phantom Ship zien.


Na de lange fotoshoot wandelen we terug en onderweg spotten we wildlife.

Yellow-Bellied Marmot of geelbuikmarmot

soort van Wangzakeekhoorn
Een soort van Tom loopt ook op de weg...


Om 17.30u zijn we terug op de parking. Tijd om te gaan inchecken in onze cabin te Mazama Village.
Na de check-in gaan we de menu bekijken in het restaurant. Je kan ook take-out doen, want we willen eerst nog naar Annie Creek trail om wildlife te spotten. We kijken nog even in de gift-shop, maar geen van ons heeft zijn gift gevonden.

De Annie Creek trail hebben we dan niet gevonden. Alleen Annie Springs… Eventjes gewandeld, maar was geen leuke trail.

Terug naar restaurant ons eten besteld. Elk een hamburger met frietjes en milkshake. We eten alles lekker op in onze mooie grote cabin. Teddy heeft weer zijn eigen bedje. Na eten, douchen we en kijken we gezellig naar een 4400 in ons bedje. Slaapwel iedereen.

PS Ja, we hebben hier dan toch internet in een cabin! :) 

Wildlife vandaag: eekhoorns en geelbuikmarmot

Temperatuur: 23 C°

Wildlife tot nu toe: 4 berggeiten, 1 eland, 3 zwarte beren, 1 dikhoornschaap, 1 western ratelslang, 2 gaffelbokken, herten, elks, 100-tal bizons, 1 fluithaas of pika, 1 geelbuikmarmot, grondeekhoorns, wangzakeekhoorns, eendjes

1 opmerking:

  1. Wow, de Mount Bachelor is prachtig om te zien! En zeker die Crater Lake, zo'n hemels blauw water! Je zou er haast in willen springen.(wat wellicht onmogelijk en gevaarlijk is)

    die marmot ziet er schattig uit! Net als dat klein eekhoorntje, wenste dat ik er in men tuin had!

    Jammer van die Annie (creek/springs) trail, maar nu ja, de rest was prachtig!

    En gelukkig genoeg hebben jullie nog altijd beter weer dan bij ons!

    BeantwoordenVerwijderen