maandag 23 september 2013

Dag 22: Regen in Olympic NP

Deze nacht heel goed geslapen in onze cabin te Forks. We staan op om 7.45u en het is enorm aan het regenen. Het is nog heel donker. Een bezoek aan Rialto Beach zal er niet meer inzitten met deze regen. We douchen en Tom maakt de eitjes en worstjes klaar. Na het ontbijt is het nog steeds aan het regenen. Om 9.10u verlaten we onze cabin.

De planning voor vandaag ziet er niet goed uit met de regen en het bewolkte weer. We vrezen dat we de bergen niet zullen zien vandaag. Onze eerste stop is aan de trail van Sol Duc Falls. Het is een wandeling van 2,5 km. De regen kan ons niet stoppen, maar een foto met ons twee zal niet mogelijk zijn. Dapper dat we zijn, wandelen we door de modder tot aan de (beetje teleurstellende) waterval.


Het begint nog meer te regenen en onze schoenen zijn zelfs doorweekt. But we keep on smiling!


Na de wandeling hebben we het redelijk koud gekregen en rijden we door tot aan Elhwa River Valley. We eten onze lunch in de auto op. Het is gestopt met regenen en Tom neemt nog een foto van de Madison Falls. Dit is dan ook onze laatste waterval van onze reis.


Nu de regen is gestopt, rijden we nog door naar Hurrican Ridge om de Mount Olympic te zien. We rijden omhoog, maar zien veel bewolking en weinig berger. Het is hier amper 3 C°. Aan het bord kan je alle bergen zien, maar waar zijn de bergen?


Teleurgesteld dat we onze reis zo moeten afsluiten. Alles hangt hier af van het weer om de prachtige natuur te kunnen zien. Misschien dat we hier ooit nog kunnen terugkeren om de bergen nog te zien.

We verlaten de Nationale Parken en zetten koers naar Seattle. Onderweg stoppen we nog aan een mall en ik koop een jeans bij American Eagle Outfitters. We zijn behoorlijk moe en willen naar ons hotel. Na een lastige trip met veel verkeer komen we om 20.20 u aan in ons hotel. We halen nog iets te eten en vallen in slaap.

2 opmerkingen: